Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moczka piernikowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kompot wieloowocowy 1 l.
płatki migdałowe 5 dkg.
rodzynki 5 dkg.
morele suszone 5 dkg.
śliwki suszone 5 dkg.
jabłka suszone 5 dkg.
piernik 20 dkg.
czekolada gorzka 1/2 tabliczki
sok z cytryny 1/2 szt.
mandarynki 4 szt.
orzechy laskowe 5 dkg.
orzechy włoskie 5 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: moczka piernikowa

piernik pokruszyć zalać zimną wodą i odstawić,kompot wraz z owocami jagód,czarnej porzeczki,agrestu i truskawek wlać do garnka i podgrzać ale nie zagotować dodać bakalie,oraz pokrojone suszone owoce przykryć i gotować aż owoce będą miękkie,namoczony piernik przetrzeć przez sitko dodać do kompotu wymieszać i gotować jeszcze 15min.co jakiś czas mieszając,wrzucić pokruszoną czekoladę i sok z cytryny,przed samym podaniem dodać obrane cząstki mandarynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak