Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaronowe łamańce z sosem miodowym i bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto na łamańce
mąka 2 szkl.
jajko 2 szt.
sól
płatki migdałowe 10 dkg.
miód pszczeli 20 dkg.
mak 1 łyżka
cynamon Prymat szczypta
Goździki całe Prymat 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: makaronowe łamańce z sosem miodowym i bakaliami

przygotować ciasto z mąki,jajek,szczypty soli i gorącej wody zagnieść ciasto makaronowe rozwałkować bardzo cienko i odstawić by podeschło połamać je na kawałki i ugotować w osolonym wrzątku,w rondelku zagotować miód z bakaliami i przyprawami dodać do osączonych łamańców i wymieszać,przekładać do salaterki i posypać makiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.12.2013 18:47
świetny pomysł
caralajna 28.11.2012 10:38
hm, nigdy nie słyszałam o łamańcach :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak