Sposób przygotowania

Kminek wsypać do szklanki i zalać wrzątkiem - nakryć i odstawić na godzinę lub dwie, aby spęczniał.
Twaróg śmietankowy posypać solą oraz sodą i ucierać chwilę widelcem, aby wszystko dokładnie się połączyło.
Odstawić na 1-2 godziny w ciepłe miejsce.
Na dużej patelni stopić masło, wyłożyć ser i ogrzewać, stale mieszając, aż się rozpuści.
W międzyczasie odcedzić kminek i dodać do sera.
Kiedy ser się zupełnie rozpuści, dodać 3-4 żółtka i szybko wymieszać, aż się wszystko połączy.
Ogrzewać jeszcze kilka minut, stale mieszając - gorący przelać do kokilek i odstawić do ostygnięcia.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :) </b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    najlepszy domowy;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    uwielbiam domowe serki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    na pewno swietnie smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !