Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z miętową ricottą i bananami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki
ricotta 1/2 kg
mięta mały pęczek
żółtko jajek 3 szt.
cukier waniliowy 2 op.
cukier do smaku
śmietana
banan 2 dojrzałe

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z miętową ricottą i bananami

Miętę opłukać i osączyć.
Oberwać listki, wrzucić do blendera, dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka i śmietanę.
Zmiksować na dość gładką masę.
Dodać pokrojonego banana i ricottę.
Zmiksować ponownie - dodając nieco śmietany w razie konieczności.
Naleśniki smarować twarożkiem i składać w trójkąty.
Podawać z jogurtem lub śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 04.07.2012 10:26
Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
niedozywiona 18.06.2012 18:35
o matko, ale mi smak na miętę wlaśnie wszedł, masakra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak