Sposób przygotowania

Miętę opłukać i osączyć.
Oberwać listki, wrzucić do blendera, dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka i śmietanę.
Zmiksować na dość gładką masę.
Dodać pokrojonego banana i ricottę.
Zmiksować ponownie - dodając nieco śmietany w razie konieczności.
Naleśniki smarować twarożkiem i składać w trójkąty.
Podawać z jogurtem lub śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    niedozywiona

    o matko, ale mi smak na miętę wlaśnie wszedł, masakra.
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :) </b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !