Sposób przygotowania

Mąkę połączoną z solą,masłem cukrem oraz 1 łyżką wody bardzo dokładnie mieszamy.Następnie miksujemy. Ugniatamy ciasto .Wkładamy do lodówki na 30 minut. Surowe ciasto przekładamy do formy na tartę. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut w 180 s.c.Śmietanę ubijamy z jajkami,cukrem, sokiem z cytryny.Miksujemy całość na najwyższych obrotach przez 5 minut. Masę cytrynową przelewamy na kruchy spód tartej. Fantazyjnie wkładamy kawałki cytryny .Podpiekamy 20 minut. Wierzch posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    apetycznie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !