Sposób przygotowania

Czereśnie przebrać, umyć i wypestkować.
Przekroić na połówki i wrzucić na patelnię ze stopionym masłem.
Dusić 10 minut pod przykryciem, posypać cukrem waniliowym i cynamonem dusić nadal bez pokrywki, aby sos odparował i zgęstniał.
Jeśli czereśnie nie były bardzo słodkie, można sos dosłodzić.

Podawać do makaronu - można dodać do sosu słodką lub kwaśną śmietanę.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm podoba mi się ten sosik;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !