Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędzone żeberka duszone z kapustą, marchewką i lubczykiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wędzone 400 g
cebula 2 szt
boczek 200 g
pieczarki 200 g
przecier pomidorowy 50 g
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 szczypta
Liść lubczyku suszony Prymat 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
kapusta kiszona 400 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Wędzone żeberka duszone z kapustą, marchewką i lubczykiem

Pokrojone żeberka, kapustę z marchewką i przyprawy włożyć do bulionu i zagotować. Cebulę podsmażyć z boczkiem, pieczarkami i przecierem pomidorowym, dodać do garnka. Pod koniec gotowania dodać lubczyku i doprawić do smaku. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak