Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkie ciacho galaretkowo budyniowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 duże opakowanie
budyń waniliowy 1 sztuka(w proszku)
mleko 2 szklanki
cukier 2 łyżki
mąka 2 łyżki
masło 80 gram
galaretka brzoskwiniowa 1 sztuka
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: szybkie ciacho galaretkowo budyniowe

biszkopty okrągłe rozłożyć na dnie blaszki.
Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu i poczekać aż ostygnie (ale uważać żeby całkiem nie stężała).
Budyń wraz z mąką zalać połową szklanki mleka i dokładnie wymieszać. Resztę mleka zagotować z cukrem i masłem, po zagotowaniu wlać rozpuszczony proszek ciągle mieszając aż zgęstnieje, zciągnąć z gazu i odstawić do przestygnięcia.
Na biszkopty wylać masę budyniową, położyć na nią jeszcze jedną warstwę biszkoptów i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Zalać lekko gęstawą galaretką i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 14.02.2013 09:24
lubie takie
Fiffi 27.10.2012 22:14
super do kawki
ewaa 15.09.2012 19:21
super;)
Dorian 04.09.2012 18:23
piekne
paula99926 24.07.2012 21:35
jakie ładne i apetyczne!
Jodaj 03.07.2012 09:36
pyszne :)
Anna133 01.07.2012 07:50
fajne połączenie
Betka 21.06.2012 16:33
super;)
adelajda 19.06.2012 08:53
smakowitości !!! super !!
motylwe 18.06.2012 18:45
prosto i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak