Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna-Ucha I

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba świeża 1/2 kg.
włoszczyzna 30 dkg.
sól i pieprz
koperek
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna-Ucha I

ryby sprawić dokładnie umyć,włoszczyznę obrać umyć,umyte ryby z głowami i włoszczyznę włożyć do garnka dodać przyprawy zalać litrem wody i zagotować wywar warzywa z wywaru wyjąć wywar przecedzić przez gęste sitko doprawić do smaku solą i pieprzem ugotowane warzywa pokroić w paski,rybę sparzyć wrzątkiem pokroić na mniejsze kawałki i wkłądać na talerze razem z pokrojonymi warzywami zalać wywarem i od razu podawać posypaną posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 31.12.2013 08:45
nie jadłam takiej jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak