Sposób przygotowania

szczupaka sprawić usunąć wszelkie ości razem z kręgosłupem dokładnie umyć pod bieżącą wodą,filet z ryby zemleć w maszynce do mielenia mięsa dodać żółtka i posiekany koperek doprawić do smaku solą i pieprzem całość wymieszać mikserem aby powstała gładka masa jeśli jest za dużo wody to odcisnąć ją w gazie,dodać koncentrat pomidorowy jeszcze raz wymieszać i gotowym farszem nadziewać szczupaka zawinąć ciasno w folię aluminiową włożyć na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 100st.piec 45min.wystudzić włożyć do lodówki nie wyjmować ryby z folii,tuz przed podaniem wyjąć rybę z folii i pokroić w plastry ok.1cm.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !