Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

aromatyczny pstrąg

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt.po 1/2 kg.
rodzynki garść
seler plaster
cebula
czosnek 1 ząbek
wywar warzywny 1 szkl.
ocet winny 1 łyżka
mąka 1 łyżka
olej 1/5 szkl.
skórka z cytryny
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: aromatyczny pstrąg

rodzynki namoczyć w zimnej wodzie,ryby sprawić umyć usunąć kręgosłup i ości opłukać pod bieżącą wodą,włożyć je do garnka zalać wywarem i gotować pod przykryciem przez 10min.wyjąć z wywaru a wywar zachować,cebulę i czosnek posiekać podsmażyć na oleju,dodać zioła prowansalskie,pokrojony seler i osączone rodzynki wymieszać i chwilę jeszcze smażyć dodać ocet winny i wlać przestudzony wywar gotować ok.4min.mąkę wymieszać z odrobiną wody i zagęścić sos wymieszać i ponownie zagotować pstrągi ułożyć na półmisku i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.08.2013 07:36
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak