Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z jabłkiem na ciepło

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki cwikłowe 60 dkg
olej do smażenia
tarty chrzan 2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna wg uznania
jabłko kwaśne 1/2 sztuki
ocet jabłkowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z jabłkiem na ciepło

Kroki postępowania

1
Buraczki umyć, zalać wodą i ugotować do miękkości. Ugotowane buraczki odcedzić, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 1 - Buraczki z jabłkiem na ciepło foto
2
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim lekko chrzan z cukrem.
Krok 2 - Buraczki z jabłkiem na ciepło foto
3
Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 3 - Buraczki z jabłkiem na ciepło foto
4
Do podsmażonego chrzanu dodać buraczki i jabłko, wymieszać i smażyć razem ok. 10 minut.
Krok 4 - Buraczki z jabłkiem na ciepło foto
5
Doprawić do smaku odrobiną soli, pieprzem, octem winnym i przyprawą uniwersalną. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 5 - Buraczki z jabłkiem na ciepło foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 09.12.2012 21:29
Bardzo smaczny dodatek do obiadu.
Michaś 24.07.2012 18:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak