Sposób przygotowania

rybę sprawić dokładnie umyć pokroić na dzwonka,do naczynia włożyć oczyszczoną i umytą włoszczyznę pokrojoną na kawałki zalać piwem posolić do smaku przykryć i odstawić na kilka minut,do naczynia z włoszczyzna dodać ziarna kardamonu i pokrojoną w cienkie plasterki cytrynę doprawić do smaku solą i zagotować,włożyć dzwonka karpia zmniejszyć płomień przykryć i gotować ok.40min.uważać aby piwo nie wykipiało,podczas gotowania się ryby zbierać pianę wytwarzającą się,masło stopić,dzwonka karpia wyjąć z wywaru na ogrzany półmisek polać masłem udekorować plasterkami cytryny i posiekaną natką pietruszki,warzywa z wywaru pokroić w cienkie paseczki i podawać do ryby,doskonale smakuje z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawi mnie smak takiego karpia, a że karpia lubię, to przepis na pewno wypróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Musi być pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !