Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jasny biszkopt z dwóch jaj

5.0
(60)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 1/3 szklanki
mąka tortowa 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jasny biszkopt z dwóch jaj

Kroki postępowania

1
Jajka wbić do miski, dodać do nich cukier. Jajka z cukrem ubić mikserem na puszysty krem (ok. 5-10 minut ubijania).
Krok 1 - Jasny biszkopt z dwóch jaj foto
2
Do ubitych jajek stopniowo dosypywać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Szybko, ale bardzo delikatnie wymieszać.
Krok 2 - Jasny biszkopt z dwóch jaj foto
3
Ciasto przelać do wysmarowanej średniej tortownicy.
Krok 3 - Jasny biszkopt z dwóch jaj foto
4
Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Upieczony biszkopt ostudzić i przekładać np. masami śmietanowymi.
Krok 4 - Jasny biszkopt z dwóch jaj foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.08.2012 22:48
fajny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak