Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp smażony z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karp
ser żółty 20 dkg.
sól
Pieprz biały mielony Prymat
sok z cytryny 1 szt.
olej 2 łyżki
kefir 2 kubki

Przepis i sposób przygotowania na: karp smażony z serem

rybę sprawić dokładnie umyć pokroić na dzwonka zalać kefirem lub jogurtem odstawić w chłodne miejsce najlepiej na noc,wyjąć rybę osuszyć i z każdego dzwonka wyjąć grube ości rybę skropić sokiem z cytryny,oprószyć solą i pieprzem białym świeżo zmielonym na każdym dzwonku ponacinać i w nacięcia powkładać ser żółty spiąć otwór wykałaczką i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor,podawać zaraz po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 04.09.2012 15:19
fajny
Motorek 04.09.2012 08:55
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak