Sposób przygotowania

Białka dobrze schłodzone ubijać mikserem na sztywno ze szczyptą soli.Jak piana będzie sztywna dodawać małymi porcjami cukier i dalej ubijać.Masa musi być gładka .Na koniec wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać szpatułką aby powstała masa kokosowa.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć na nią masę kokosową.Delikatnie wyrównać i piec w 170 st.C ok.40 minut na złoty kolor.Jak ciasto lekko przestygnie przełożyć na inną blaszkę do góry dnem i zdjąć z jeszcze ciepłego ciasta papier.Jak wystygnie to się przyklei.Ciasto kokosowe można używać w połączeniu z ciastem biszkoptowym i kremami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    bardzo ciekawe :) takie trochę bezy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    muszę zrobić bo ciekawi mnie Twój przepis.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    czyli to jest tj jeden blat dodatkowy do np biszkopta ,niesamodzielne ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Można z tego zrobić samodzielne ciasto kokosowe,można upiec razem z sernikiem itd...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    uwielbiam kokosy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo smaczne ciasto
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    może też służyć jako wkładka do innego ciasta
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    i taki tez się przydaje
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !