Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO KOKOSOWE

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier 1,5 szkl
wiórki kokosowe 200 gram
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO KOKOSOWE

Białka dobrze schłodzone ubijać mikserem na sztywno ze szczyptą soli.Jak piana będzie sztywna dodawać małymi porcjami cukier i dalej ubijać.Masa musi być gładka .Na koniec wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać szpatułką aby powstała masa kokosowa.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć na nią masę kokosową.Delikatnie wyrównać i piec w 170 st.C ok.40 minut na złoty kolor.Jak ciasto lekko przestygnie przełożyć na inną blaszkę do góry dnem i zdjąć z jeszcze ciepłego ciasta papier.Jak wystygnie to się przyklei.Ciasto kokosowe można używać w połączeniu z ciastem biszkoptowym i kremami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 23.09.2013 09:50
fajny pomysł
IZABELA29 12.09.2013 08:13
i taki tez się przydaje
misia53 11.09.2013 00:25
może też służyć jako wkładka do innego ciasta
Łukasz15 29.08.2013 09:18
Bardzo smaczne ciasto
Wafelek2601 03.10.2012 15:05
Pyszne ciasto
karolina1869 22.06.2012 15:58
uwielbiam kokosy
barbara11561 22.06.2012 15:18
Można z tego zrobić samodzielne ciasto kokosowe,można upiec razem z sernikiem itd...
IZABELA29 22.06.2012 08:54
czyli to jest tj jeden blat dodatkowy do np biszkopta ,niesamodzielne ciasto
ben-ka 21.06.2012 15:16
muszę zrobić bo ciekawi mnie Twój przepis.
Krystyna32 21.06.2012 09:51
świetny przepis
Rafał10 18.06.2012 17:01
bardzo ciekawe :) takie trochę bezy
jolanta19 18.06.2012 15:56
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak