Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z RUMEM I CYNAMONEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 110 g
ziemniaki 600 g
sól do smaku
margaryna 120 g
żółtko jajek 3 szt
cukier 3 łyżki
rum 2 łyżki
cynamon 2 łyżki
powidła śliwkowe 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z RUMEM I CYNAMONEM

Ziemniaki ugotować, a następnie zmielić. Mąkę, sól, ziemniaki, żółtka, margarynę połączyć i zrobić ciasto. Rozwałkować i wycinać kółka. Powidła wymieszać z rumem i cynamonem. Nadzienie nakładać i robić pierogi ugotować i posypać cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

niedozywiona 18.06.2012 14:24
uu, ciekawy pomysł! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak