Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodajemy posiekaną natkę pietruszki (w zalezności od upodobań większą lub mniejszą ilość niż w składnikach) oraz łyżeczkę majeranku. Na tarce z grubymi okami ścieramy połówke marchewki (można więcej, ale dla mnie wtedy robią się za słodkie klopsiki), którą również dodajemy do mięsa.

Do smaku możemy dodać soli i pieprzu ziołowego. Formujemy klopsiki- z podanych porcji powinny wyjść 3 większe i ok.5 małych klopsików. W rondelku zagotowujemy wodę, mniej więcej taką ilość, która zakryje w pełni klopsiki. Kiedy zaczyna wrzeć, wrzucamy uformowane kuleczki i gotujemy w zalezności od wielkości ok. 20 minut.

Z musu jestem na diecie, a ten przepis sprawdza się na niej znakomicie. Klopsiki w towarzystwie ziemniaczków z koperkiem wcale nie sprawiają wrażenia jałowych czy przeznaczonych na dietę :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    klopsiki jeszcze smażę przed gotowaniem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !