Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w zalewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź 1 kg
olej 1 szkl.
musztarda
ocet 10 % 1 szkl.
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 4 szt
cebula 1 szt
woda 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w zalewie

Płaty śledziowe rozdzielić, pojedyncze posmarować musztardą i posypać pieprzem. Mocno zwinąć w roladki, spiąć wykałaczką i ułożyć w płaskim rondelku na stojąco. Dodać liście laurowe, cebulę i przykryć. Posypać kucharkiem dość dużo. Zalać olejem, octem, wodą. Na lekkim ogniu doprowadzić do delikatnego wrzenia i tak przez 5 min. Następnie odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak