Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp w pomarańczowej galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1,5 kg.
rodzynki 5 dkg.
sok pomarańczowy 1 szkl.
cebula
seler mały
sól i pieprz
skórka pomarańczowa
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: karp w pomarańczowej galarecie

sok pomarańczowy najlepiej jak jest świeżo wyciśnięty pomarańczę przed wyciskaniem soku sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki skórkę pokroić w cienkie paseczki i ugotować w odrobinie wody,rybę sprawić umyć podzielić na dzwonka,do naczynia wlać wodę włożyć obraną cebulę,seler,rodzynki i sól zagotować włożyć rybę i gotować aż zmięknie ryba wlać sok pomarańczowy ponownie zagotować przestudzić rybę wyłożyć na półmisek,wywar przecedzić dodać rozpuszczoną żelatynę w odrobinie wrzątku wymieszać i zalać rybę jak zastygnie udekorować ugotowana skórką pomarańczową i plasterkami pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 22.07.2012 11:12
Taki karp musi smakować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak