Sposób przygotowania

sok pomarańczowy najlepiej jak jest świeżo wyciśnięty pomarańczę przed wyciskaniem soku sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki skórkę pokroić w cienkie paseczki i ugotować w odrobinie wody,rybę sprawić umyć podzielić na dzwonka,do naczynia wlać wodę włożyć obraną cebulę,seler,rodzynki i sól zagotować włożyć rybę i gotować aż zmięknie ryba wlać sok pomarańczowy ponownie zagotować przestudzić rybę wyłożyć na półmisek,wywar przecedzić dodać rozpuszczoną żelatynę w odrobinie wrzątku wymieszać i zalać rybę jak zastygnie udekorować ugotowana skórką pomarańczową i plasterkami pomarańczy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Taki karp musi smakować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !