Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane żeberka z sosem barbecue

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
musztarda 4 łyżki
miód 4 łyżki
ketchup 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane żeberka z sosem barbecue

Żeberka gotujemy w osolonej wodzie około 45minut. Musztardę i ketchup mieszamy z miodem,połową glazury smarujemy żeberka z obu stron i grillujemy z każdej strony po 5minut. Po tym czasie smarujemy mięso resztą glazury i znowu kładziemy na grill i smażymy kilka minut uważając aby żeberka się nie przypaliły. Podajemy gorące z chlebem lub ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 27.09.2012 20:01
świetne
malaczarna23 28.06.2012 10:19
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak