Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Cukinię przekroiłam wzdłuż i wydrążyłam nieco miąższ z pestkami. Posypałam solą i pieprzem ziołowym.

Przygotowujemy farsz:
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej patelni.
Dodać do niej pokrojone nóżki i kilka kapeluszy pieczarek. Posolić. Przesmażyć razem przez chwilkę.
Doprawić pieprzem ziołowym, papryką i solidną łyżeczką curry (nie obawiajmy się, że przyprawimy za mocno - gdy dodamy kaszkę kuskus, intensywność przypraw zmaleje).
Pieczarki puszczą nieco wody - to dobrze. Wsypujemy kaszkę kuskus i podlewamy jeszcze odrobiną wody lub bulionu (tak by jej poziom przewyższał nieco kuskus).
Zdjąć z ognia. Zostawić, aż płyn zostanie wchłonięty a kuskus napęcznieje i lekko przestygnie.
Do przestudzonej masy dodać jajko. Wymieszać masę.


Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !