Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Expresowy chłodnik litewski

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 4 szklanka
śmietana 3/4 szkl
ogórek zielony 1 szt
jajko 3 szt
rzodkiewki 1 pęczek
szczypior
sok z cytryny
sól
pieprz
barszcz czerwony 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Expresowy chłodnik litewski

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie . Studzimy obieramy ,kroimy na cząstki. Kefir mieszamy z śmietana odstawiamy do lodówki. Proszek barszczu czerwonego zalewamy 3 łyżkami wrzątku mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia . Zimny barszcz wlewamy do kefiru z śmietaną mieszamy wstawiamy do lodówki. Rzodkiewki kroimy w kosteczkę ,ogórka obieramy kroimy w kostkę . szczypior siekamy . Warzywa mieszamy dodajemy do chłodnika . doprawiamy sola pieprzem i sokiem z cytryny . Podajemy z cząstkami jajka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 20.07.2013 23:59
to juz wiem co jutr na obiad
kasiaw 25.08.2012 15:04
wygląda smacznie
kasiaw 25.08.2012 15:04
wygląda smacznie
angelika14 22.08.2012 10:21
pięknie i smakowicie wygląda
Piotr-21 19.08.2012 17:13
dobry
Betka 18.06.2012 13:37
ekstra;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak