Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z grilowanych warzyw

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

małe cukinie 2
bakłażan
czerwone papryki 2
po strączku żółtej i zielonej papryki
pomidorków koktajlowych 15 dag
bazylia świeża
octu balsamicznego 3 łyżki
oliwy 10 łyżek
ząbki czosnku 2
sól
pieprz
feta 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z grilowanych warzyw

Warzywa opłukać. Cukinię i bakłażan pokroić w plasterki, papryki w paski. Na patelni grilowej rozgrzać 4 łyżki oliwy, grilować partiami warzywa. Na sos posiekać czosnek, wymieszać z octem, resztą oliwy, porwanymi listkami bazylii, doprawić solą i pieprzem. Skropić warzywa, dodać przekrojone pomidorki. Odstawić na 30 min. Posypac pokruszoną fetą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 09.02.2011 19:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak