Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka przekładane

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
margaryna 1 szt
kwaśna śmietana 1 szkl
masa do smaku
żółtko jajek 5 szt
cukier waniliiowy 2 szt
masło 1 szt
mleko 1/2 litra
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka przekładane

Ciasto
wszystkie składniki razem wymieszać ciasto włożyć na 1-2 godz do lodówki.Po rozwałkowaniu ciasta wykrawać krążki 40 szt z dziurkami i 40 szt bez dziurek piec w piekarniku 200 stopni,na złoty kolor.
Po upieczeniu przełożyć masą i można zalać polewą czekoladową.
MASA
Mleko zagotować,żółtka wymieszać z cukrem wanilowym ,mąką i szklanką zimnego mleka.Resztę mleka zagotować,wlać budyń na mleko,powoli mieszając.Po ostudzeniu krem połączyć z masłem i przekładać upieczone ciastka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 05.02.2014 08:25
fajne ciasteczka
Seba 15.07.2013 08:11
smaczne ciasteczka
Ela15 27.04.2013 21:18
Fajny pomysł na ciasteczka.
Iwusia 19.02.2013 23:30
bardzo smaczne ciasteczka
ONY_za_kare 16.02.2013 00:31
pycha
hahanka 14.02.2013 10:15
pyszne
Margo1 24.09.2012 09:23
Lubię takie
mirosława4 12.08.2012 21:18
smaczniutkie
Dorota59 23.06.2012 16:52
super
RenataZ-et 19.06.2012 20:54
fajne ciastka
elka4621 18.06.2012 06:19
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak