Sposób przygotowania

Ciasto (miałem zamrożone) wyjmuję i czekam, aż się rozmrozi. Blachę smaruję olejem (najlepiej aromatycznym olejem po jakiejś marynacie). Następnie ciasto rozpościeram na blaszce. Rozłożone pozostawiam na kilkanaście minut w temperaturze pokojowej. Czosnkowy sos chili mieszam z keczupem. Taką miksturą smaruję ciasto do pizzy. Układam kolejno drobno pokrojoną kiełbasę węgierską (była lekko pikantna, z wyraźną nutą papryki w smaku). Na to rozrzucam kawałeczki papryki i plasterki sera camembert. Na wierzch wędrują pokrojone pieczarki. Pizzę wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C i piekę 15-17 minut. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    patusia

    Narobiłeś mi na nią ochoty ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Jakie pyszności, aż chciałoby się spróbwać
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    uwielbiam takie pizze!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    extra
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    wygląda smakowicie
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    pizze uwielbiam ,sama czesto robie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Za wygląd szóstka. Za smak podejrzewam, że też ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    wspaniałe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    wspaniała
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Też bym zjadła:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    tak jakby ktoś zrobił.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    na ostro ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetne dodatki ,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    robisz świetne pizze , aż sama nabrałam ochoty ale dziś już za późno na pizze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !