Sposób przygotowania

*Kaszę ugotować w osolonej wodzie.
*cebulę pokroić w talarki i dusić wraz z wątróbką drobno pokrojoną przez chwilę, podlewając przez jakis czas wodą, można od razu posypać kucharkiem
*dodać marchewkę pokrojoną w słupki, dalej dusić
*pod koniec dodać groszek i kukurydzę, podlać wodą
*dodać przecier i wymieszać
*doprawić, przucić posiekany lubczyk
*na koniec zagęcić mąką do konsystencji wg uznania
*ugotowaną kaszę podawać z sosem

Polecam!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    bardzo apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ciekawy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam gęste sosiki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ja chcę bez wątróbki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm super!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !