Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 100 g
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
majonez 4 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z tuńczykiem

Ryż gotujemy w lekko osoloenj wodzie na sypko, odcedzamy na sicie. Tuńczyka oraz czerwoną fasolę również odcedzamy z zalewy. Papryki oczyszczamy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę. Nastepnie wszystkie składniki sałatki łaczymy ze sobą, dodajemy majonez, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie mieszamy. Sałatkę schładzamy przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 18.06.2012 10:15
Rewelacja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak