Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kurczakiem i oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
czarne oliwki 100 g
kapusta pekińska 1 szt
kukurydza 1 puszka
cebula 1 szt
majonez 6 łyżek
przyprawa do gyrosa 1/2 op
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurczakiem i oliwkami

Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą do gyrosa. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Następnie mięso smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, po usmażeniu odstawiamy do wystudzenia. Kukurydzę osączamy z zalewy. Kapustę pekińską dokładnie myjemy, osuszamy, drobniutko siekamy. Cebulę obieramy, drobniutko siekamy. Następnie wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy ostudzone mięso, majonez, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie całość mieszamy. Wierzch posypujemy czarnymi oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak