Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy, studzimy i przepuszczamy przez praskę do ziemniaków. Następnie do ziemniaków dodajemy jajka oraz mąkę, wyrabiamy gładką masę. Solimy oraz pieprzymy do smaku, ponownie wyrabiamy. Z masy ziemniaczanej formujemy małe kulki i smażymy je w głębokim oleju na złoty kolor. Podajemy do dań mięsnych lub jako samodzielną przekąske.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    no no, ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    no no, ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !