Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata strzępiasta z tuńczykiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata strzępiasta 1|2 sztuki
papryka pomarańczowa 1|3 sztuki
papryka zielona 1|3 sztuki
ogórek świeży 1 sztuka
szczypiorek 1|2 pęczka
rzodkiewka 1|2 pęczka
łosoś wędzony 10 dag
sól czosnkowa do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
oliwa 6 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata strzępiasta z tuńczykiem

Liście sałaty umyć , osuszyć. Paprykę pokroić w dużą kostkę . Ogórka obrać , pokroić w dużą kostkę.Rzodkiewkę umyć , osuszyć . pokroić w plasterki.Szczypiorek posiekać.Łososia pokroić na małe kawałki.Składniki włożyć do salaterki , doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny , polać sałatkę . Delikatnie wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 20.11.2016 18:47
Smaczna sałatka.
karolina1869 12.11.2013 17:07
lubię sałatki z tuńczykiem
Bożena13 31.08.2012 14:37
smacznie wygląda;)
Rafał10 18.06.2012 10:07
pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak