Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 30 dag
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
jogurt naturalny 120 ml
koperek 1|2 pęczka
makaron penne 30 dag
sól do smaku
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej

Fasolkę umyć , usunąć twardą część, pokroić na kawałki.Marchewkę , pietruszkę obrać , pokroić w kostkę.Cebulę obrać.Koperek posiekać. Zagotować 1,6 litra wody . Włożyć fasolkę szparagową , marchewkę , pietruszkę , cebulę. Gotować do miękkości warzyw.Makaron ugotować w dużej ilości wody osolonej do smaku z 3 łyżkami oleju.Pod koniec gotowania dodać koperek . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Jogurt rozprowadzić w zupie.Zupa jest lekka , dietetyczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 20.11.2016 18:48
Smaczna zupa.
Dariusz8 05.09.2016 19:31
Dobra zupa
krysia50 19.08.2012 21:14
Smaczna zupa
Rafał10 18.06.2012 10:08
wygląda pysznie :-)
Sylwia29 17.06.2012 21:01
Bardzo ją lubię ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak