Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka gotowana w mleku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
mleko 1/2 l
woda 1/2 l
zielenina
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka gotowana w mleku

Pierś z kurczaka kroimy na cienkie kotleciki. Nacieramy solą, skrapiamy sokiem z cytryny. Podsmażamy kurczaka na złoto , najlepiej w wysokiej patelni. Mleko mieszamy z 500 ml wody i zagotowujemy. Zalewamy nim mięso z kurczaka , które w tym mleku następnie gotujemy tak długo, aż sos zgęstnieje i jego ilość się zredukuje. Sos może się warzyć, stąd nie wygląda to szczególnie ładnie, ale zapewniam,że smakuje super. Przed podaniem doprawiamy wszystko czarnym pieprzem oraz posypujemy zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 02.07.2012 23:36
mniam mniam;)
Rafał10 18.06.2012 10:11
wygląda pysznie :-)
Sylwia29 17.06.2012 21:03
Też taką robię ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak