Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta biała lub włoska w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 700 g
tłuszcz 100 g
mleko 2% 100 g
jajko
sól
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta biała lub włoska w cieście

Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści opłukać podzielić na 4 części , zalewamy wrzącą wodą , osoloną z dodatkiem cukru i gotujemy pod przykryciem . Następnie wyjmujemy , odsączamy wycinamy głąb i studzimy . Mąkę przesiać , wymieszać z jajkiem , wlać mleko i robimy gęste ciasto , kapustę posypujemy pieprzem i zanurzamy w cieście , smażymy na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 30.12.2012 14:46
musze zrobić koniecznie
Miki 12.08.2012 12:20
super
Monika79 30.07.2012 17:07
super
Monika79 30.07.2012 17:07
super
babcia
babcia 18.06.2012 15:52
ekstra
babcia
babcia 18.06.2012 15:52
ekstra
SYLKA 18.06.2012 12:11
super trzeba wyprobowac
Rafał10 18.06.2012 10:17
Rewelacja.
bgs1984 17.06.2012 20:41
mniam
marzenciak1985 17.06.2012 20:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak