Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek budyniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 0,5 szklanki
margaryna 200 g
budyń waniliowy 3 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
jogurt naturalny 5 łyżek
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rabarbar 4 sztuki
mąka pszenna 200 g
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: placek budyniowy

margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch, cały czas mieszając dodajemy jajka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz budynie oraz jogurt, rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki,
ciasto wylewamy na okrągłą formę a na nim układamy rabarbar pieczemy około 60 minut w temperaturze 170 stopni, po wyjęciu z formy i przestygnięciu posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 28.08.2012 16:31
snacznie wygląda
SylwiaMagdaSabin 27.08.2012 10:27
super
Rafał10 19.06.2012 13:24
właśnie ostatnio szukałam coś w tym stylu :)
Monika78 17.06.2012 19:02
lubie budyn w ciastach..ladnie sie prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak