Sposób przygotowania

Łodygi kardów musimy najpierw umyć a potem sparzyć i obrać ze skórki , następnie kroimy na kawałki długości 8 cm wkładamy do lekko zakwaszonej wody wrzącej z dodatkiem soli, cukru i łyżki mąki ugotować a potem odcedzić . Przesiać mąkę dodać do niej jajka , wlać powoli mleko i olej dokładnie zmiksować posolić i maczamy kardy i smażymy partiami na silnie rozgrzanym tłuszczu na jasny kolor , a możemy na koniec udekorować plasterkami cytryny

Komentarze

  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    apetyczne i pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !