Sposób przygotowania

oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywno z dodatkiem cukru dodać żółtka ubijając dodać wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia wymieszać wylać do tortownicy i upiec w temp.180st.ok.30min.wystudzić i przekroić na 3 części,żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wrzątku przestudzić,śmietanę wlać do naczynia i ubić na sztywno z cukrem waniliowym i 1/3 zmiksowanych malin dodać żelatynę wymieszać,przekrojony biszkopt nasączyć ponczem sporządzonym z wody i soku z cytryny,przekładać kremem i składać torcik na wierzchu ułożyć pozostałe maliny i oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !