Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

malinowy torcik biszkoptowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5 szt.
cukier 1/2 szkl.
mąka 1/2 szkl.
mąka ziemniaczana 3/4 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
śmietana 30% 1/2 l.
cukier waniliowy 1 szt.
sok z cytryny
maliny świeże 1/2 kg.
cukier puder
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: malinowy torcik biszkoptowy

oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywno z dodatkiem cukru dodać żółtka ubijając dodać wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia wymieszać wylać do tortownicy i upiec w temp.180st.ok.30min.wystudzić i przekroić na 3 części,żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wrzątku przestudzić,śmietanę wlać do naczynia i ubić na sztywno z cukrem waniliowym i 1/3 zmiksowanych malin dodać żelatynę wymieszać,przekrojony biszkopt nasączyć ponczem sporządzonym z wody i soku z cytryny,przekładać kremem i składać torcik na wierzchu ułożyć pozostałe maliny i oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak