Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z mlekiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4-6 sztuk
margaryna 250 g
budyń śmietankowy 2 opakowania
cukier 200 g
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mleko 2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z mlekiem

margarynę rozpuszczamy, zostawiamy do wystygnięcia, żółtka ucieramy z cukrem i cukrem pudrem do białości, dodajemy ser (jeśli nie z wiaderka, to trzeba go 2 razy zmielić) i cały czas miksując dodajemy budynie,mąkę ziemniaczaną, mleko i wystudzoną margarynę, na końcu ubijamy białek na sztywno i delikatnie mieszając dodajemy do masy serowej.
standardową prostokątną formę można (ale nie trzeba wylepić kruchym ciastem. następnie wylewamy na nią masę serowa i pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 28.08.2012 16:32
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak