Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dip twarożkowo-warzywny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dymka ze szczypiorkiem 1 szt.
koperek 1 łyżeczka
rzeżucha 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
oliwki zielone Smak 1 łyżeczka
kapary całe Smak 1 łyżka
papryka czerwona kawałek
jogurt naturalny 1 mały
sól i pieprz
cukier
Przyprawa curry orientalna Prymat
ogórek kwaszony 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: dip twarożkowo-warzywny

dymkę,koperek,rzeżuchę,czosnek,paprykę umyć i drobno posiekać,oliwki i kapary osączyć z zalewy i także posiekać.ogórek kwaszony zetrzeć na tarce o drobnych oczkach,twarożek homogenizowany wyłożyć do miseczki dodać wszystkie posiekane warzywa utrzeć na jednolita masę doprawić do smaku solą,pieprzem,cukrem i curry,jak będzie zbyt gęsta to rozrzedzić jogurtem naturalnym dokładnie wymieszać i podawać do wszelkich dań pieczonych na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 10.02.2014 06:57
musi być smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak