Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Białka ubić na sztywną pianę, wsypując po łyżce cukru. Następnie dodać żółtka, nadal ubijając trzepaczką. Do masy jajecznej dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Piec 30 min., w 170-190 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 17.06.2012 16:10
na jakiej wielkości formę jest ten biszkopt żeby dało się go przekroić na 3 części?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak