Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Rodzynki wkładamy do miseczki i zalewamy wrzącą wodą.Odstawiamy na chwilkę. Do przeisanej mąki odajemy proszek do pieczenia, cukier oraz szczyptę soli. Miękkie masło siekamy i dodajemy je do mąki. Mieszamy. Jajko robełtane z mlekiem dodajemy do mąki z masłem. Zostawiamy odrobinkę jajka do posmarowania scones przed pieczeniam. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około centymetra. Wykrawamy z niego krązki. Mogą one być różnej wielkości, mi jednak super pasują takie wielkości literatki. Układamy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajne ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    smacznie sie prezentuja czekoladowe scones :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pychotka
  • 1
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !