Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek zielony a'la Bazylio

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek zielony 700 g
masło 1 łyżka
cebula
tłuszcz 2 łyżki
mąka 2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
sól
cukier
pieprz
papryka mielona
cynamon Prymat
cielęcina bez kości 150 g z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek zielony a'la Bazylio

Groszek przebrać zalać małą ilością wody wrzącej z dodatkiem soli, cukru i masło , gotować 15 minut pod przykryciem . Mięso umyć , zemleć a potem podsmażyć , cebule pokroić i dodać do mięsa zrumienić , skropić wodą i dusić do miękkości .Następnie dodać groszek , oprószyć mąką , wymieszać z koncentratem i przyprawami , chwilkę jeszcze poddusić i doprawić , wymieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 19.06.2012 09:09
fajny przepis
babcia
babcia 19.06.2012 09:09
fajny przepis
bgs1984 17.06.2012 20:39
MNIAM
marzenciak1985 17.06.2012 20:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak