Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z młodej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z młodej kapusty

Kapustę umyć, zalać wodą, posolić, ugotować. Odcedzić, wystudzić, zmielić. Przyprawić kucharkiem i pieprzem, wymieszać. Cebulę i czosnek obrać, posiekać drobno, dodać do kapusty, wymieszać. Uformować kotleciki, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na kolor rumiany. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 07.05.2013 08:06
smaczne :-)
IlonaAlbertos 04.03.2013 00:22
Ciekawy pomysł.
caralajna 17.01.2013 09:43
ciekawy przepis, nie jadłam takich
Seba 28.11.2012 10:28
pycha
Kas2 10.10.2012 23:50
bardzo smakowite
Anna138 23.08.2012 19:15
świetny przepis
berys18 12.08.2012 08:17
bardzo fajny pomysł
mirosława4 27.07.2012 18:17
ciekawy pomysł
bgs1984 08.07.2012 13:16
mniam
marzenciak1985 08.07.2012 13:10
mniam
Betka 04.07.2012 09:25
coś nowego;)
mela25 25.06.2012 08:18
pyszności
Krystyna32 22.06.2012 10:48
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak