Sposób przygotowania

Fasole lub groch przebrać , opłukać zalać woda , zagotować a następnie pozostawić na 2 godziny . Następnie ugotować w tej samej wodzie , cebule pokroić w kostkę , mięso umyć pokroić na kawałki podsmażyć dodać cebulę , razem zasmażyć , skropić woda i dusić do miękkości pod przykryciem i przyprawami . Wystudzone mięso zemleć razem z fasolą lub grochem , wymieszać z częścią bułki tartej , mąką ziemniaczana , jajkiem , doprawić i z przygotowanej masy formujemy podłużny wałek , pokroić w poprzek na kawałki długości 10 cm panierować najpierw w jajku potem w bułce tartej i smażymy na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniammm;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !