Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola szparagowa po wrocławsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 800 g
szynka gotowana 100 g
śmietana pół szklanki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola szparagowa po wrocławsku

Fasolkę oczyszczamy z włókien , odcinamy końce umyć , pokroić w ukośne kawałki długości 4 cm i gotować z dodatkiem soli i cukru ok 25 minut bez przykrycia , następnie odcedzamy układamy w rondelku przekładając szynka , która pokroiliśmy w paseczki , posiekaną natką posypując pieprzem , polewamy śmietaną połączoną z koncentratem pomidorowym i dusimy całość 5 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 03.09.2012 11:08
super
Monika58 17.08.2012 18:55
pyszne :)
chelsi 05.08.2012 20:32
ciekawy sposób przyrządzenia :d

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak