Sposób przygotowania

CIASTO: Mąkę dać na stolnicę. Dodać cukier puder, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia. Zrobić rowek. Wbić żółtka. Dodać margarynę. Posiekać nożem. Dodać śmietanę. Wyrobić ciasto aby było miękkie. Rozwałkować wyłożyć na wysmarowaną masłem brytfannę. Ułożyć na tym cieście wydrylowane wiśnie. Następnie je trochę pocukrzyć. Zrobić kruszonkę: Do miski dać margarynę, żółtko, cukier i cukier wanilinowy. Dodać proszek do pieczenia. Wyrabiać. Dodawać mąki, ile zabierze. Tak powstałą kruszonką posypujemy placek. Piec ok. 45 minut w 180 st. Polecam, dobre

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    halina55

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beata28

    muszę wypróbowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    już wiem co będę piekła w weekend :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    wygląda smacznie
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszne ciasto
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Oj dobre ciasto :)
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    dobre dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !