Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula faszerowana grzybami i ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 8 szt
margaryna 3 łyżki
grzyby suszone 40 g
natka pietruszki
śmietana
ryż 1 torebka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula faszerowana grzybami i ryżem

Ryż ugotować , potrzebne nam będą tylko 4 łyżki tego ryżu, resztę odłożyć. Cebulę , najlepiej jak byśmy mięli dużą obieramy ścinamy wierzchy , wydrążyć specjalną łyżeczką pozostawiając tylko grube ścianki , zalewamy wrzącą wodą i gotujemy do 5 minut odcedzamy posypujemy przyprawami . Grzyby namoczyć , posiekać . Dodać do grzybów ryż , posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku . Przygotowanym farszem napełniamy cebulę , układamy w rondelku polewamy tłuszczem i upiec , pod koniec pieczenia polewamy śmietaną połączoną koncentratem pomidorowym i przyprawami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 08.02.2013 16:01
podoba mi sie
SYLKA 29.08.2012 20:15
fajne
angelika4 11.08.2012 17:57
fajnie;d
Margo1 17.06.2012 13:27
śmietana 2\3 szklanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak