Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na chlebie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 l
natka pietruszki 1 pęczek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól i pieprz
boczek 400 g
chleb czerstwy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na chlebie

Wodę wlać do garnka, zagotować. Chleb kroić w drobną kosteczkę. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć. Rozłożyć usmażone skwarki boczku na każdym talerzu w równych porcjach i niewielkiej ilości tłuszczu wytopionego z boczku. Następnie dodajemy do każdego talerza garść pokrojonego chleba. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać. Chleb i boczek na talerzach zalać wrzątkiem, doprawić do smaku maggi, solą i pieprzem. Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 02.09.2012 09:36
wyśmienita dla podniebienia
ronald88 17.06.2012 18:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak