Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany a'la cesarzowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3
margaryna 2 łyżki
natka pietruszki
białe wino
śmietana
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany a'la cesarzowa

Bakłażany umyć potem ściąć czubki od strony szypułki , obrać pokroić w kostkę posypać solą i odstawić na godzinkę , w między czasie cebulę obieramy pokroić dowolnie i podsmażyć dodać do nich odcedzone bakłażany i dusić razem pod przykryciem skrapiając winem , następnie połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką posiekaną natką i przyprawami zagotować .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.06.2012 12:50
2\3 śmietany i 2\3 szklanki wina . Piszę tutaj bo wychodzi 23 nie wchodzi ta kreska .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak